Grillbuffé med jalapeño- och citrongräsmajonnäs
60 minuter
Medel
24 ingredienser
Recept på en fullmatad klassisk grillbuffé med allt man önskar sig när solen kikar fram och det blir dags att tända den första grillen.
Ingredienser
Ingredienser för 6 personer
Kött
400 g
Fläskkarré
400 g
Entrecote
3 st
Korvar
Smak av paprika och vitlök
1 st
Citron
Salt och svartpeppar
Jalapeno- och citrongräsmajonnäs
2 st
Färsk jalapeno
3 st
Vitlöksklyftor
1 st
Citrongräs
1 st
Lime
1 st
Ägg
1 tsk
Dijonsenap
3.5 dl
Rapsolja
Salt och svartpeppar
Potatis
900 g
Delikatesspotatis
2 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar
Sallad
1 st
Romansallad
10 st
Små tomater
1 st
Rödlök
1 st
Gurka
1 st
Block fetaost
1 msk
Olivolja
Rödvinsvinegär
Salt och svartpeppar
Ingredienser för 6 personer
Kött
400 g
Fläskkarré
400 g
Entrecote
3 st
Korvar
Smak av paprika och vitlök
1 st
Citron
Salt och svartpeppar
Jalapeno- och citrongräsmajonnäs
2 st
Färsk jalapeno
3 st
Vitlöksklyftor
1 st
Citrongräs
1 st
Lime
1 st
Ägg
1 tsk
Dijonsenap
3.5 dl
Rapsolja
Salt och svartpeppar
Potatis
900 g
Delikatesspotatis
2 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar
Sallad
1 st
Romansallad
10 st
Små tomater
1 st
Rödlök
1 st
Gurka
1 st
Block fetaost
1 msk
Olivolja
Rödvinsvinegär
Salt och svartpeppar
Gör så här
1
1. Dela jalapeño och ta ut kärnhuset. Finhacka tillsammans med vitlök och citrongräs. Stek lätt i rapsolja tills allt har mjuknat. Mixa till en grön olja och ställ åt sidan och låt svalna.
2
2. Lägg potatisen på en plåt och ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 30 – 35 minuter.
3
3. Krydda köttet ordentligt på alla sidor. Börja med att grilla fläskkarré och korvar. Dessa vill inte ligga över direkt eld utan gärna där det är medelvärme. Vänd dem med gärna mellanrum men låt dem grillas i ca 20 – 25 minuter.
4
4. Vispa ihop ett helt ägg med lite dijonsenap. Mata sedan ner den gröna oljan i en fin stråle tills du bildat en tjockare majonnäs. Smaka av med limezest och juice samt salt och svartpeppar.
5
5. Hacka ner alla grönsakerna och lägg i en skål. Smula över fetaost.
6
6. Sista steget är att grilla entrecoten. Lägg dem där det är som varmast och låt grilla ca 3 minuter på varje sida. Halvera en citron och grilla på snittytan. När den fått färg så pressar du den över köttet. Låt sedan vila någon minut innan du skär upp dem.
7
7. Servera allt på en stor bräda. Smaklig måltid!