Smörrebröd med spätta, remouladsås och räkor
30 minuter
Enkel
21 ingredienser
Recept på smörrebröd som vi toppar med en frasig spättafilé, remouladsås med smak av curry och rejält med färska räkor på toppen.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Fisk
4 st
Spättafiléer
2 st
Ägg
2 dl
Mjöl
3 dl
Panko
Rapsolja
Salt och svartpeppar
Remouladsås
250 g
Saltgurkor
2 st
Äggulor
1 tsk
Dijonsenap
1 msk
Rödvinsvinäger
3 dl
Rapsolja
2 msk
Curry
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar
Servering
4 st
Danskt rågbröd
Skivor
1 st
Rödlök
280 g
Räkor
1 kruka
Dill
100 g
Kapris
20 g
Gräslök
Smör
Ingredienser för 4 personer
Fisk
4 st
Spättafiléer
2 st
Ägg
2 dl
Mjöl
3 dl
Panko
Rapsolja
Salt och svartpeppar
Remouladsås
250 g
Saltgurkor
2 st
Äggulor
1 tsk
Dijonsenap
1 msk
Rödvinsvinäger
3 dl
Rapsolja
2 msk
Curry
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar
Servering
4 st
Danskt rågbröd
Skivor
1 st
Rödlök
280 g
Räkor
1 kruka
Dill
100 g
Kapris
20 g
Gräslök
Smör
Gör så här
1
1. Separera äggulorna och lägg i en bunke. Gå ner med dijonsenap och rödvinsvinäger. Vispa sedan och gå ner med olja i en tunn stråle tills då fått en tjock majonnäs.
2
2. Häll av vätskan i pickelsen och finhackad till små bitar. Gå ner i majonnäsen tillsammans med curry, honung, salt och svartpeppar.
3
3. Gör redo en tre stegs panering. Mjöl, uppvispat ägg och panko. Salta fisken och doppa sedan i den ordningen tills hela fisken är täckt. Stek sedan i rikligt med rapsolja tills ytan blivit frasig. Lägg sedan på ett galler och låt överflödig olja rinna av.
4
4. Skiva rödlöken i tunna ringar, finhacka gräslök, och förbered räkorna. Bred ett tunt lager smör på brödskivan, toppa sedan med rödlök, fisk, remouladsås, räkor och avsluta med kapris och färska örter. Smaklig måltid!