Sallad med entrecote, burrata och grillad citron
20 minuter
Enkel
14 ingredienser
Recept på en matig sallad med entrecote, burrata och grillad citron. En smakupplevelse som man inte får missa om man är ute efter en god sallad.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kött
800 g
Entrecote
1 st
Citron
25 g
Smör
Salt & Svartpeppar
Sallad
400 g
Blandsallad
1 st
Gurka
1 st
Rödlök
250 g
Små tomater
1 st
Kruka basilika
2 st
Burrata
100 g
Pistagenötter
50 g
Parmesan
2 msk
Olivolja
Salt & Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
Kött
800 g
Entrecote
1 st
Citron
25 g
Smör
Salt & Svartpeppar
Sallad
400 g
Blandsallad
1 st
Gurka
1 st
Rödlök
250 g
Små tomater
1 st
Kruka basilika
2 st
Burrata
100 g
Pistagenötter
50 g
Parmesan
2 msk
Olivolja
Salt & Svartpeppar
Gör så här
Så här gör du
1
1. Börja med att krydda köttbiten med rikligt med salt och svartpeppar. Stek i en het panna med lite rapsolja. Dela ner citronen i klyftor och stek med. Gå ner med smör och ös köttbiten, stek tills du får en innertemperatur på 52 grader. Lägg på ett galler och låt vila tills den får en innertemperatur på 58 grader.
2
2. Hacka ner gurka, rödlök, tomat och lägg åt sidan. Skölj av salladsmixen i kallt vatten så den får lite extra crisp.
3
3. Skala pistagenötterna och lägg åt sidan i en skål.
4
4. Skiva upp köttet och servera på en tallrik med sallad i botten. Toppa salladen med burrata, basilika och dem hackade grönsakerna. Lägg på biff och avsluta med parmesan, pistagenötter, olivolja, salt och svartpeppar. Smaklig måltid!