Yakiniku med ris och kålsallad

50 minuter
Medel
21 ingredienser
Recept på yakiniku med ris och kålsallad. Denna populära rätt har tagit Sverige med storm. Här får du dessutom ett vintips till rätten.
Yakiniku med ris och kålsallad
Ingredienser för 4 personer

Kött

500 g
Entrecote
1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
Finriven
2 msk
Ingefära
Finriven
1 dl
Japansk soja
2 ml
Mirin
2 msk
Farinsocker
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Majsmjöl
1 tsk
Honung
Salt & svartpeppar

Kålsallad

2.5 dl
Smetana
300 g
Spetskål
Finstrimlad
2 st
Morötter
2 msk
Japansk soja
2 msk
Sesamolja
1 kruka
Färsk korriander
Salt & svartpeppar

Servering

Jasminris
Salladslök
Rostade sesamfrön

Se hur man lagar receptet